OPŠTA BOLNICA: HUMANOST NA DJELU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doktorka medicine iz Beograda Milica Janjušević zatekla se ovih dana u Beranama sa svojom malim sinom Vasilijem, kada je dijete zbog dijareje i visoke temperature smješteno i uspješno izliječeno na Dječjem odjeljenju beranske Opšte bolnice.

Ona nije krila svoje pozitivno iznenađenje humanim odnosom kod ljekara i medicinskog osoblja, ali i nemedicinskih radnika, zbog čega im je izrazila javnu zahvalnost.

„Osjećali smo se kao u svom gradu i uz sve probleme koji su nas zadesili, lakše smo ih prebrodili uz ovakvo osoblje“ – kazala je ona Radiju Berane.

Ova doktorka iz Beograda je svoje kolege u Opštoj bolnici Berane opisala kao stručne i ljubazne „što je učinilo da se u drugom gradu i u drugoj državi osjećamo kao među svojima i da lakše prebrodimo nedaće koje su nas zadesile“.

„Prijatno sam iznenađena, jer ovaj pristup ne podržava samo dobro obavljanje posla, već suštinu struke za koju smo se opredijelili, a to je humanost, požrtvovanost i empatija. Kolege, hvala! Hvala što ste opravdali Hipokratovu zakletvu i želim vam da nastavite istim putem, i kao takvi budete primjer svima“ – kazala je dr Janjušević.

Novi menadžment beranske Opšte bolnice Berane, na čelu sa direktorom, dr Miloradom Magdelinićem, ističu da ulažu trud da svima, bez razlike, koji se nađu u nevolji dok turistički ili na drugi način borave u ovom gradu, budu na usluzi kao i svakom drugom građaninu Berana.

Tufik Softić

Share.

About Author

Leave A Reply