OPREZNA VOŽNJA ZBOG POJAČANOG INTENZITETA SAOBRAĆAJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori su povoljni vremenski uslovi za vožnju, a tokom dana se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, naročito na putevima prema turističkim centrima.

Auto-moto savez Crne Gore (AMSG) je upozorio vozače da zbog visokih temperatura izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnim putevima M – 2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin, od 17 do 22 sata saobraćaj je zabranjen za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva saobraćaj je zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

“Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu”, kazali su iz AMSCG.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Saobraćaj na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani biće obustavljen za sve vrste vozila u terminima od devet do 11 i od 13 do 15 sati i od 21 do 24 sata. Van ovih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka saobraćaj je obustavljen u terminima od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje – Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu Danilovgrad-Podgorica, na dionici od Komanskog mosta do skretanja za Marezu saobraćaj je zbog radova na putu, obustavljen u terminu od deset do 16 sati.

Na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić-Plužine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu sanacije vodovodne cijevi.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica-Pljevlja saobraćaj je na mjestu radova regulisan semaforom.

Regionalni put Berane-Kolašin, biće zatvoren za saobraćaj od devet do 16 sati, zbog asfaltiranja.

Na magistralnom putu Danilovgrad-Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su i kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Share.

About Author

Leave A Reply