OPREZNA VOŽNJA ZBOG MOKRIH I KLIZAVIH PUTEVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Oni su upozorili da su na dionicama duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni.

“Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja. Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje”, kaže se u saopštenju AMSCG-a.

Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snjeg ,led ili poledica na putu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima”, navode iz AMSCG.

Minimalna dubina šare na gumama koje se koriste u ovom periodu je četiri milimetra. Na auto-putu posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, saobraćaj će zbog rekonstrukcije biti prekinut od devet do 15 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od 12 do 16 sati.

Na putu M-3 Šćepan Polje-Nikšić sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Share.

About Author

Leave A Reply