OPREZ ZBOG MOKRIH I KLIZAVIH PUTEVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na putevima Ribarevine – Bijelo Polje – Barski most, Ribarevine – Berane – Rožaje – Špiljani, Berane –Andrijevica – Plav – Gusinje – Grnčar, Rožaje – Kula – Stubica i Most Zeleni – Vuča, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 19 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Berane – Petnjica je zbog sanacije klizišta promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 30 minuta.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od osam do 11, od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta i od 21 sat do ponoći. Van tih termina saobraćaj je na mjestima radova regulisan semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica-Pljevlja saobraćaj će biti obustavljen od 12 do 16 sati zbog asfaltiranja.

Zbog asfaltiranja u sklopu regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja-Metaljka saobraćaj će biti obustavljen od 12 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje – Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica zbog rekonstrukcije saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3, dionica Komanski most-Podgorica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Tuzi, zatvorena je jedna traka bulevara.

Zbog radova na magistralnom putu M-2 Kolašin-Mojkovac, u Podbišću, saobraća se jednom trakom naizmjenično od šest do 17 sati.

Na magistralnom putu M-1, dionica kroz Bečiće, saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog rekonstrukcije glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula u ulici Oslobođenja doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Omogućeno je korišćenje alternativnog puta.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Share.

About Author

Leave A Reply