Oprez na putevima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U nižim predjelima saobraća se po suvim kolovozima.

U sjevernim i centralnim predjelima u višim planinskim predjelima povremeno pada slab snijeg, a skrećemo pažnju na mjestimičnu poledicu.

Skrećemo pažnju i na jake udare vjetra, kao i na sitnije odrone. Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.Na putevima Rožaje-Kula-Peć i Šavnik-Žabljak nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Tunel Vrmac na magistralnom putu M-1 dionica Kotor-Krtolska raskrsnica biće zatvoren za saobraćaj do 14.02.2023.godine do 17.00 sati zbog radova na sanaciji kanalizacionog kolektora.

Za vrijeme trajanja obustave može se koristiti alternativni putni pravac Kotor-Trojica-Radanovići.Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama.

Na mag. putu Podgorica-Bioče od 01.02.2023 godine do 01.03.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put).

Od 30.01.2023. izvodiće se radovi na dionici naspram Komandnog centra tunela Sozina zbog čega će se povremeno saobraćati naizmjenično i neophodno je poštovanje privremen saobraćajne signalizacije.Na magistralnom putu Rožaje -Berane u mjestu Baza saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

Share.

About Author

Leave A Reply