ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „OD KRČEVA DO KATOVICA“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Centra za kulturu, sinoć je u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“ promovisana knjiga „Od Krčeva do Katovica“ autora Miloša Barjaktarovića, dugogodišnjeg društveno – političkog radnika iz Berana.

Barjaktarović je prvi diplomirani politikolog u Crnoj Gori. Svoj radni vijek proveo je u prosveti, društvenim djelatnostima, privredi, politici i unutrašnjim poslovima. Sada svoje penzionerske dane provodi u rodnom Petnjiku.

O životom putu Barjaktarovića, govorili su Damjan Ćulafić, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Opštine Berane, Darko Jovović, književnik i novinar i Milun Petrić, prosvetni radnik u penziji i sam autor.

Voditeljka programa bila je Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umjetničkih programa u Centru za kulturu.

Kako je rečeno na promociji, knjiga „Od Krčeva do Katovica“ je autobiografsko djelo koje predstavlja dragocjen dnevnik o jednom vremenu i životu čovjeka koji je, krstareći od Krčeva, planine iznad sela Petnjik, do Katovica u Poljskoj i brojnih zemalja i gradova, iza sebe ostavio svijetle tragove i utabane staze popločane uzvišenim idealima i nadom da će za istinskog čovjeka biti mjesta pod ovom nebeskom kapom.

Svojim nastupom na violinama, veče su uljepšali Antonija Dobrašinović i Ilija Pešić, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Berana.

Share.

About Author

Leave A Reply