ODATA POČAST PALIM BORCIMA RATOVA OD 1990.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Delegacija Udruženja boraca ratova 1990–1999. godine, sa predstavnicima političkih organizacija i lokalne samouprave, članovima porodica palih boraca i građanima, položila je danas vijenac na spomen obilježju kod zgrade Opštine, u znak sjećanja na poginule borce, kao i povodom 22. godine od početka NATO bombardovanja Savezne republike Jugoslavije (SRJ).

Prisutnima se obratio predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990-1999. Savo Vučetić, koji je podsjetio da ovo udruženje od 2006. godine, kada je podignut spomenik, svake godine obilježava ovaj datum i odaje počast palim borcima ratova devedesetih.

“Porodice stradalih i nas borce najviše boli to što prethodni režim dugi niz godina nije uvažio žrtve i obratio se njihovim unesrećenim porodicama. Nikada se niko iz Vlade nije udostojio da obiđe porodice poginulih i povrijeđenih na Murini, kao i svih poginulih boraca ratova od 1990–1999. godine, i pita ih kako su njihova djeca, školuju li se i da li imaju krov nad glavom”, kazao je Vučetić.

On se nada da će nova vlast imati više sluha i povesti više računa o porodicama poginulih boraca i borcima koji su se odazvali tada pozivu na odbranu zemlje.

Palim borcima Berana 1990-1999. godine, između ostalih, poklonili su se v.d. predsjednika opštine Berane Marko Lalević, predsjednik SO Berane Novica Obradović, kao i predstavnici određenih političkih partija i građani.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply