Od septembra deveti ciklus akcije Podijelimo teret

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elektroprivreda (EPCG) će od septembra pokrenuti deveti ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

Iz EPCG su kazali da deveti ciklus akcije Podijelimo teret počinje u srijedu i traje do 30. novembra. 

U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret 7, kao i sva nova koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima. 

„Imajući u vidu složenu situaciju uslijed koronavirusa, uslov za priključenje devetom ciklusu akcije Podijelimo teret stiču svi kupci kod kojih je suma uplata u prethodnom mjesecu, zaključno sa datumom zaključivanja sporazuma po povlašćenim uslovima Podijelimo teret 9, jednaka ili veća od posljednje fakture kojoj je istekao valutni rok“, objasnili su iz kompanije. 

Tako se akciji tokom septembra mogu priključiti kupci koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, uz neophodan uslov da je iznos uplata u avgustu, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od posljednje fakture (julski račun) i da do kraja septembra plate avgustovsku fakturu. 

„U oktobru neophodan uslov je da je iznos uplata u septembru, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od računa za avgust i da do kraja oktobra bude plaćena septembarska faktura. U novembru neophodan uslov je da je iznos uplata u oktobru, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od računa za septembar i da do kraja novembra bude plaćena oktobarska faktura“, dodaje se u saopštenju.

Domaćinstva koja se priključe devetom ciklusu akcije Podijelimo teret stiču pravo na brojne povoljnosti – otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum i obustava obračuna zatezne kamate. 

„Maksimalan broj rata na koji se može potpisati sporazum je 22. Ukoliko je dug manji od 440 EUR, broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 EUR“, rekli su iz EPCG. 

Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja. 

Kupci koji već imaju potpisan standardni sporazum, mogu ga reprogramirati po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem sporazumu. 

Za sve informacije potrošači se mogu obratiti Call centru besplatnim pozivom na broj 19100, putem sajta www.epcg.com, zvanične Facebook strane, na mejl call.centar@epcg.com, kao i na informativno-naplatnim punktovima lokalnih jedinica Snabdijevanja.

Share.

About Author

Leave A Reply