Obradović primio delegaciju za nadgledanje izbora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Skupštine opštine Berane, Novica Obradović je danas primio delegaciju Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO). Povod današnjeg sastanka su bili problemi koji se pojavljuju u toku izbornog procesa, kao i mjere koje bi trebalo preduzeti povodom njihovog otklanjanja.

Neke od tema o kojima je danas bilo riječi su između ostalog i zloupotreba državnih resursa predstavnika Vlade i rukovodioca državnih organa. Takođe, tu su i problemi nesređenih biračkih spiskova, kupovine glasova i neravnopravnog tretmana opozicije u državnim medijima. Naglasak je bio i na poslednjem nelagodnom slučaju, iscrtavanje uvredljivih grafita, koji su doživjeli osudu od strane svih političkih subjekata i građana, a za koje smatra da su dio prljave kampanje.

Sve navedene neregularnosti su, kako ističe Obradović, pratile i prethodne izborne cikluse, ali nije napravljen nikakav pomak u njihovom otklanjanju. Samim tim, uslovi za demokratske i fer izbore nisu postojali. On navodi da su posmatračke organizacije koje su ranijih godina nadgledale izborne procese bile blagonaklone prema propustima.

Kako bi izbori protekli u najboljem redu, predstavnici ENEMO su izrazili želju za organizovanjem još jednog sastanka, kako bi se bavili navedenim problemima i pokušali da nađu najbolje rješenje.

Share.

About Author

Leave A Reply