ОБИЉЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН ПОДИЗАЊА СВИЈЕСТИ О БИБЛИОТЕКАМА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Централна универзитетска библиотека Универзитета Црне Горе и ове године обиљежила је Национални дан подизања свијести о библиотекама централним програмом под називом „Библиотека за студенте“, који је одржан у 17 народних библиотека у Црној Гори.

Народна библиотека „Др Радован Лалић“ је већ годинама дио овог пројекта, па су и јуче сви студенти, без обзира да ли студирају на државним или приватним факултетима, имали прилику да се бесплатно учлане у библиотеку.

У склопу обиљежавања Националног дана подизања свијести о библиотекама, промовисана је монографија „Народна библиотека – Др Радован Лалић“.

Монографија је почетком ове године објављена у издању ЈУ Центар за културу Беране и штампана је са преводом на енглески и руски језик. О садржају монографије, у којој се говори о улози и значају библиотеке, историјату, књижном фонду, модернизацији, кадровима и издавачкој дјелатности присутне је упознала библиотекарка Марија Иритано.

Она је истакла да без обзира на то што нове технологије бацају сјенку на библиотеке и маргинализују их, оне ипак опстају кроз вријеме зато што су свевремене.

Промоцији монографије присуствовали су матуранти Гимназије „Панто Малишић“, који су на поклон добили књиге чији је издавач Центар за културу Беране.

Share.

About Author

Leave A Reply