NVO Ugostitelji najavili bojkot

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Obustava rada noćnih klubova u jeku sezone je nepromišljena odluka, ocijenili su iz nevladine organizacije (NVO) “Ugostitelji Crne Gore”, javlja agencija MINA.

Iz te NVO su naveli da donošenje mjera u cilju suzbijanja širenja virusa KOVID 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posljedice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata.

-Donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka koja diskriminiše pojedine ugostitelje- poručili su Ugostitelji.

Oni su naveli da su noćni klubovi bili najduže zatvoreni i da je uspješna ljetnja turistička sezona jedina nada da oni opstanu.Blokada kružnog toka u Budvi

Vlasnici pojedinih noćnih klubova i diskoteka u Budvi, zajedno sa grupom građana, okupili su se na kružnom toku, na ulasku u Budvu. Oni su na nekoliko minuta blokirali saobraćaj u znak protesta zbog novih epidemioloških mjera. Na lice mjesta bili su prisutni i pripadnici CB Budva. Najavili su mogućnost okupljanja i u budućem periodu ako se ne prihvate njihovi zahtjevi.

Ta odluka, kako su kazali, dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u tom sektoru, ali i njihovih porodica.

-Nažalost, Vlada ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada. Ovako neodgovoran stav i ad hoc odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije- navodi se u saopštenju.

Iz te NVO su kazali da razumiju neizvjesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je, kako su naveli, dijelom prouzrokovana i zbog nepoštovanja mjera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

Oni su napomenuli da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mjera i skrenuli pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje, i da Vlada mora prekinuti sa takvim ponašanjem.

-Shodno velikom broju upita i žalbi koje smo dobili po pitanju najavljenih mjera, možemo zaključiti da će mnogi ugostitelji bojkotovati trenutne mjere, a u slučaju da se one produže, da će doći i do masovnih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti turstičku sezonu- kaže se u saopštenju.

Iz te NVO su rekli da se nadaju da će nadležne institucije shvatiti ozbiljnost situacije i pokazati ozbiljnost, i pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mjera.

Share.

About Author

Leave A Reply