NVO “Montenegro kids” donirala pribor školarcima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nevladina organizacija “Montenegro Kids” iz Tivta, prepoznata po organizaciji humanitarnih akcija, danas je u Centru za socijalni rad u Beranama podijelila dvjesta kompleta školskog pribora za učenike iz socijalno ugroženih porodica iz ove sjeverne opštine.

Direktorica te NVO i organizatorka akcije, Ljiljana Djuričić kazala je da se život sastoji od malih stvari i da istinska veličina sastoji se u tome biti veliki u malim stvarima.

“I ove godine smo mislili na djecu. Znam da ne možemo svakom djetetu pomoći ni promjeniti život ovim donacijama. Samo ga možemo uljepšati i olakšati period kada smo im najviše potrebni. Mislim da je to ovaj momenat kada svako dijete želi novi pribor, torbu, i sve neophodno za školu – kazala je Djuričić.

Ona je najavila i akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama kada je u pitanju oprema za bebe, garderoba i obuća za one kojima to treba.

“Veliku zahvalnost dugujemo Centru za socijalni rad (CZSR) Berane, direktoru Petru Pajkoviću i zaposlenim ljudima iz centra što misle na djecu i nama kao organizatorima pomognu pri svakoj realizaciji, obezbijede prostor i organizuju podjelu” – kazala je Djuričić.

Direktor Centra za socijalni rad Petar Pajković je rekao da pažljivo osluškuju potrebe socijalno najugroženijih, i da su tu da pomognu i budu logistika za sve one koji sprovode ovakve akcije.

“Montenegro Kids je i ranije sprovodio akcije na sjeveru, gdje po statističkim podacima ima najviše socijalno ugroženih, i na tome smo im zahvalni. Svaka pomoć, koliko god bila skromna, dobrodošla je” – kazao je on.

Centar za socijalni rad Berane, osim Berana pokriva i opštine Andrijevicu i Petnjicu, i jedan je od većih na sjeveru Crne Gore.

Izvor: rtcg.me

Share.

About Author

Leave A Reply