Novinari i influenseri: Ljepote Berana treba više promovisati

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prirodne ljepote i bogato kulturno istorijsko nasljeđe mogli bi da Berane pozicioniraju visoko na ljestvici atraktivnih turističkih lokacija u Crnoj Gori. Ovaj grad nudi dosta mogućnosti da se provede kvalitetno vrijeme, samo je neophodno dobro promovisati ponudu koja postoji.

Ovo je zaključak učesnika/ca dvodnevne studijske posjete koji su prethodnog vikenda boravili u ovom gradu, a koju je u okviru projekta ,,Turističko-kulturna ruta Berana“ sprovela NVO Sjeverna zemlja.

Dvadesetak novinara i influensera iz različitih krajeva Crne Gore obišli su neke od najznačajnijih kulturnih institucija, spomenika i uživali u obilasku planina Smiljevica i Bjelasica.

Mnogi od njih su prvi put boravili u Beranama, ali kako su kazali „pozitivni utisci koje nose sasvim sigurno će ih vratiti u ovaj grad na obali Lima“.

Prvog dana posjete učesnici/ce su obišli Manastir Đurđevi stupovi, Vakufsku kuću, Polimski muzej, Kuću Gavra Vukovića, Spomen park na Jasikovcu, kao i Ski centar na Lokvama i restorana „Skrivena“. Drugi dan je bio rezervisan za obilazak vodopada u selu Banjevac i planine Bjelasica, a druženje su završili posjetom seoskom domaćinstvu Kuća Kljaića.

Ovom posjetom započete su brojne aktivnosti u okviru pomenutog projekta, čiji je cilj da u narednom periodu doprinese jačanju saradnje lokalnih turističkih aktera kroz promociju i valorizaciju turističkih potencijala Berana, u cilju unapređenja turističke ponude i ekonomskog razvoja lokalne zajednice.

NVO Sjeverna zemlja finansijsku podršku za sprovođenje ovog projekta dobila je kroz program ReLOaD2, koju finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima su Berane i Andrijevica, čineći klaster ,,Zajedno za sjever“.

Share.

About Author

Leave A Reply