NOVI SADRŽAJ ZA DJECU I SPORTISTE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Okupljeni oko Dijaloga u zajednici, aktivnosti koju Međunarodna organizacija za migracije- Misija u Crnoj Gori, implementira u okviru projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Crnoj Gori”, mladi Berana su odlučili da sprovedu aktivnosti na uređenju Limskog parka.

Sa namjerom da park pored Lima istaknu kao mjesto okupljanja djece i omladine, predložili su njegovo uređenje postavljanjem mobilijara za dječje igralište i konstrukcije za teretanu na otvorenom, tzv. “streetworkout” park. Navedeni mobilijar je postavljen juče, a vjerujemo da će u njemu uživati djeca i mladi, ali i roditelji. Proces realizacije omladinskih inicijativa je ujedno i proces učenja za mlade. Pored toga što uče kako da pišu projekte, oni stvaraju i partnerstva u zajednici kako bi zajednički došli do zacrtanog cilja.

Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO opštine Berane je sa zadovoljstvom bio partner mladima (Kancelarija za mlade opštine Berane- KZM) u ovoj inicijativi, te s ponosom podržava mlade u ovakvim i sličnim podvizima, uz zadovoljstvo zbog njihove uključenosti u razvoj Opštine i stvaranje boljih prilika za sve.

Projekat “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Crnoj Gori” finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira Međunarodna organizacija za migracije.

Share.

About Author

Leave A Reply