NASTAVLJAJU SE EKOLOŠKI INCIDENTI NA OBALI LIMA U OPŠTINI BERANE (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO “Euromost” je danas zajedno sa Sportskim ribolovnim klubom “Lim” iz Berana, u zajedničkoj akciji zaštite rijeke Lim na području Opštine Berane sa dronom snimio ekološki incident u naselju Donji Talum u Beranama.

Kako je saopšteno iz te NVO, Euromostu su se obraćali građani Berana koji žive oko ovog naselja prijavljujući svakodnevno paljenje guma i plastičnih djelova od auta na ovoj lokaciji, što je bio razlog da danas sa SRK “Lim” iz Berana zajedno sprovedu jednu akciju u cilju zaštite rijeke Lim.

,,Ova akcija će biti jedna u nizu akcija, koje ćemo ubuduće zajedno sprovoditi pored Bijelog Polja i u opštinama Plav, Andrijevica i Berane, a u saradnji još sa Sportskim ribolovnim klubom “Plavsko jezero” iz Plava, Sportskim ribolovnim klubom “Lim” iz Andrijevice, kao i Sportskim ribolovnim klubom “Fly fishing klub Lim 1″ takođe iz Andrijevice”, kazali su iz Euromosta.

​​​Danas su aktivisti i članovi Euromosta i SRK Berane sa dronovima snimili mjesto Donji Talum, koje se nalazi na kilometar od grada, gdje se vide ogromne deponije koje su pojedinci formirali na obali Lima i gdje se vidi, da je auto otpad iz tih deponija uz rijeku, a mnogi djelovi plutaju rijekom.

“Kako su nam prenijeli iz SRK “Lim” Berane, tu se prije poplava nalazila velika otpad koju je rijeka ponijela ka Srbiji, dok se sada vidi da se za kratko vrijeme odmah formirala nova deponija.

NVO “Euromost” je danas podnijela nadležnim inspekcijama u Beranama i ministarstvima, kao i Upravi za inspekcijske poslove prijave povodom današnjih ekoloških incidenata, takođe smo obavijestili i ODT Berane da ispita da li su izvršena krivična djela, uništavanja životne sredine, pored ostalog i krivično djelo zauzimanje državnog zemljišta. To ćemo raditi i ubuduće na svako uništavanje rijeke Lim i sa područja opštine Bijelo Polje, a sada zajedno sa SRK iz Berana, Andrijevice i Plava i sa područja ovih opština” saopsteno je iz Euromosta.

Dodaju da će sa sportskim ribolovnim klubovima potpisati i sporazum o saradnji, u cilju zaštite rijeke Lim u opštinama kroz koje prolazi ova rijeka.

T. S.

Share.

About Author

Leave A Reply