NAJBOLJI PROJEKAT OŠ “VUK KARADŽIĆ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekipa učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojila je prvo mjesto svojim projektom „Plastenik za 21. vijek“ na završnom takmičenju u programiranju uz pomoć Micro bit-a, koje je održano u okviru projekta „Škola za 21. vijek“.

Oni su tako stekli pravo učešća na British Council događaju “Nove tehnologije u obrazovanju” koji će biti održan 8. i 9. juna u Beogradu.

Članovi Micro-bit tima ove škole su učenici Miro Marjanović i Milo Šekularac, dok je mentor profesor Milun Čukić, uz podršku i pomoć profesora Ljubiše Dobrašinovića.

„Ideju za projekat smo dobili da bi pomogli poljoprivrednicima pri uzgajanju biljnih kultura. Pomoću microbit-a mjerimo temperaturu unutar plastenika, ako je temperatura visoka microbit šalje podatke putem radio veze drugom microbit-u da otvori prozore koji se otvaraju pomoću dva servo motora, u suprotnom ako je temperatura niska prozori se zatvaraju“, pojasnili su oni suštinu svog projekta.

Takođe, kako su kazali, pomoću microbit-a mjeri se i vlažnost zemljišta unutar plastenika.

 

Projekat „Škola za 21. vijek“ je organizovan od strane Britanskog savjeta u Crnoj Gori i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply