NA GORAŽDU NASTAVLJENA TRADICIJA MALOG FUDBALA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ekipa pod nazivom „Rožaje“ pobjednik je Tradicionalnog Trinaestojulskog turnira u malom fudbalu, koji je održan na Goraždu – Polica, na kom je učestvovalo 12 ekipa iz Berana, Rožaja i Velikog Gradišta. Titula vicešampiona pripala je timu Babina, dok je trećeplasirani Komision Vuk.

Najbolji igrač turnira je Marjan Šćekić iz Babina, a najbolji golman je Ibrahim Murić, čuvar mreže šampiona.

Ovaj sportski događaj uveličao je dolazak ekipe iz Mjesne zajednice Kusiće, koja se prije dvije decenije pobratimila sa MZ Polica. Kusiće je mjesto koje se nalazi u Srbiji, tačnije u opštini Veliko Gradište.

Turnir je otvoren revijalnom utakmicom između prvog pobjednika turnira – Police i gostiju iz Srbije, koja je završena simboličnim rezultatom 1:1. Za šampionsku ekipu iz 1978. godine nastupili su Rade Kastratović, Miljan Guberinić, Rajo Mujović i Boško – Kalja Nenadović, strijelac jedinog pogotka za svoj tim.

Tokom trajanja turnira Organizacioni odbor (OO) na čelu sa Omladinom Goražda uručio je dresove najboljim igračima Police u malom fudbalu Bošku Kalji Nenadoviću, Vukašinu Sekuliću i Milinku Belu Kuču.

Počasni predsjednik OO turnira Boško Kalja Nenadović je kazao da je takmičenje održano na visokom nivou i da je proteklo u fer i korektnoj igri.

“Zadovoljni smo posjetom publike, koja je u velikom broju došla da isprati turnir. Organizacija je od ekipa, ljubitelja sporta i mnogobrojnih sportskih asova dobila visoku ocjenu. Cilj nam je bio da turniru vratimo stari sjaj i u tome smo uspjeli. Ovo je dobar novi početak nakon nekoliko godina pauze i svi ćemo se podruditi da turnir raste i bude na mjestu koje mu pripada, jer malo koji ima ovako dugu tradiciju”, kazao je Nenadović, višedecenijski učesnik i osvajač brojnih turnira i bivši fudbaler Ivangrada, Celuloze i Petnjice.

Organizator Omladina Goražda obezbijedio je novčane nagrade i pehare za najbolje. Prvoplasirani tim dobio je 500 eura. Za drugo mjesto pripala je nagrada od 300 eura, dok je tim na trećem mjestu dobio 100 eura.

Nenadović se zahvalio Opštini Berane, mnogobrojnim preduzećima, organizacijama i sugrađanima na značajnoj finansijskoj pomoći.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply