Mještani Beransela: Utvrditi kako je trošen novac

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mještani Beransela zatražili su Vlade Crne Gore da formira komisiju čiji zadatak bi bio da utvrdi kako je trošen novac koji je opredjeljivan za izgradnju regionalne deponije na Vasovim vodama. Oni su istakli da su srećni i zadovoljni što su se prije sedam godina izborili da se odustane od izgradnje deponije na lokalciji koja se nalazi nedaleko od njihovih kuća. Međutim, kako su naveli, ne treba zaboraviti da je periodu od 2008. do 2014. godine ogroman novac potrošen uludo za projekat koji je, kako tvrde, unaprijed bio osuđen na propast. Smatraju da treba da se utvrdi individualna odgovornost za štetu koja je nastala projektovanjem regionalne deponije na Vasovim vodama.

-Veliki novac je potrošen prilikom pripreme za izgradnju deponije na Vasovim vodama, a da o tome niko od nadležnih nije ni riječi progovorio. U saznanju smo da se radi o sumi od oko dva miliona eura. To se ne smije tek tako zaboraviti. Dok smo mi dugo godina vodili bitku za zdravu sredinu, neko je, trošeći novac građana, punio svoje džepove. Zato od Vlade tražimo da formira stručnu komisiju koja bi ispitala koliko je i kako uludo potrošenog novca dato za ovaj višemilionski projekat koji je praktično bio samo mrtvo slovo na papiru – kaže predsjednik Mjesne zajednice Beranselo Slobodan Lončar.

On smatra da je bilo mnogo pametnije da se taj novac usmjerio za otvaranje nekog proizvodnog pogona u Beranselu.

– Da je taj novac dat za otvaranje proizvodnih linija danas u Beranselu ne bi imali tako veliki broj nezaposlenih – naveo je Lončar.

Sličnog mišljenja je i mještanin Milić Simonović koji smatra da je krajnje vrijeme da se ispitaju tokovi novca koji su pratili pripremne radove za koje se tvrdilo da će zauvijek riješi pitanje odlaganja komunalnog otpada u Beranama.

– Nikada nije zvanično saopšteno ko je odgovoran za ovu promašenu investiciju.Zato pozivamo da se ispita kako je trošen novac za navodnu realizaciju ovog projekta, jer je očigledno da su ove aktivnosti pratile kriminalne i koruptivne radnje – naveo je Simonović.

Iz lokalne uprave navode da oni nijesu upoznati koliko je novca potrošeno po pitanju izgradnje regionalne deponije na Vasovim vodama.

– Aktivnosti oko izgradnje regionalne deponije vodila je prethodna vlast u sardnji sa državnim organima. Zato mi nijesmo upoznati koliko je novca izdvojeno za ove namjene i kako je trošen. To treba da utvrde nadležne državne institucije – saopštili su za „Dan” iz lokalne uprave.

Share.

About Author

Leave A Reply