MINISTARSTVO PROSVJETE: ODLAŽE SE POČETAK REALIZACIJE PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Početak Programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca odlaže se dok se ne uspostavi bezbjedno informatičko okruženje, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora su podsjetili da je Vladina informatička infrastruktura od 20. avgusta pod intenzivnim sajber napadima, dodajući da je, iz sigurnostih razloga, pristup internetu i servisima Portala eUprave prekinut.

“Iz tog razloga odlaže se početak realizacije Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem do uspostavljanja bezbjednog informatičkog okruženja, kako bi prijave poslodavaca i korisnika mogle da se odvijaju nesmetano i bezbjedno”, kaže se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2022/23. godinu, u kontekstu sajber napada na informatičku infrastrukturu.

Imajući u vidu značaj Programa kroz koji je u deset ciklusa do sada prošlo 45.247 korisnika, Vlada je pripremila Program za 2022/23. godinu, čija implementacija će se nastaviti čim se uspostavi bezbjedna informatička infrastruktura za funkcionisanje Portala eUprave preko koga se isključivo realizuje čitava procedura prijave i povezivanja poslodavaca i korisnika.

Share.

About Author

Leave A Reply