MILOŠ, LANA I STEFAN POBJEDNICI ŠKOLSKOG DEBATNOG TURNIRA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Debatni klub Gimnazije “Panto Mališić” danas je svečano obilježio vrijedan jubilej, 20 godina postojanja. Tim povodom održano je finale školskog debatnog turnira, na kojem je ove godine učestvovalo 14 timova.

U duelu za pobjednika nadmetali su se tim propozicije u sastavu Sofija Laban, Anel Memić i Hana Ljuca, i tim opozicije, u kojem su bili maturanti Miloš Barjaktarović, Lana Senić i Stefan Bošković, koji je odnio pobjedu u finalu.

Tim propozicije – Sofija, Anel i Hana

Sutkinja je bila bivša učenica škole i debaterka Jasna Lalević, dok su za regularnost bili zaduženi profesor i koordinator debatnog kluba Marko Radojević i profesorica Mila Jelić.

Direktor Gimnazije “Panto Mališić”, Momčilo Radojević, istakao je da su beranska Gimnazija i Limska dolina rasadnici mnogih talenata u brojnim oblastima, među kojima je i debata.

“Posebno zadovoljstvo mi je što mogu da pozdravim koleginicu Draganu Jočić, koja je prije 20 godina inicirala osnivanje debatnog kluba i doprinijela da se debata održi na ovako visokom nivou. Taj nivo je kasnije, godinama održao, kolega Marko Radojević”, kazao je direktor beranske Gimnazije.

Koordinator debatnog kluba Marko Radojević, kazao je da su za 20 godina postojanja ostvareni veliki uspjesi koji ih svrstavaju u red jednog od najboljih debatnih klubova u državi.

“Zadovoljstvo mi je da pozdravim profesoricu Draganu Jočić, koja je prije 20 godina zajedno sa profesoricom Nadom Perović osnovala ovaj klub. Moram istaći da je za 20 godina postojanja debatni klub imao nesebičnu podršku prethodnog rukovodstva škole, na čelu sa direktorom Sretenom Lutovcem, a zadovoljstvo mi je što se ta saradnja nastavila sa novom upravom, koja je prepoznala značaj debate. Posebnu zahvalnost izražavam profesorici Mili Barjaktarović Jelić koja je nakon duže pauze obnovila rad debatnog kluba i presudno doprinijela da se razvije i bude na poziciji na kojoj je danas”, istakao je profesor Radojević.

Na svečanosti, u prepunom amfiteatru Gimnazije, nekadašnjim debaterima, prijateljima i sponzorima kluba uručene su zahvalnice za podršku radu debatnog kluba.

Zbog nemogućnosti prisustva, nekadašnji članovi debatnog kluba obratili su se putem video poruka, dok je učenica Gimnazije Teodora Dašić predstavila je rad kluba i podsjetila na mnogobrojne uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Direktor Edukativnog centra “Logos”, Krsto Vuković uručio je profesoru Marku Radojeviću prigodnu monografiju, i istakao da će finalistima biti obezbijeđen vikend odmora u Budvi.

Andrija Turčinović, Slađana Piper

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply