MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: BIĆU ISTINSKI PREDSJEDNIK SVIH GRAĐANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položio je zakletvu u Skupštini Crne Gore, pred 200 zvanica.

Poručio je da će biti predsjednik svih građana, da će raditi na ekonomskoj promociji Crne Gore i dobrosusjedskim odnosima.

Milatović je naglasio da će biti kohezivni i korektivni faktor u zajedničkoj borbi za bolju Crnu Goru, te da će raditi na ubrzanju puta naše zemlje ka EU.

Milatović položio zakletvu

„Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika vršiti odgovorno, časno, savjesno, pravedno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu“, kazao je Jakov Milatović povodom preuzimanja dužnosti predsjednika Crne Gore. 

Nakon što je položio zakletvu, Milatović je kazao da mu je čast što će biti predsjednik Crne Gore, zemlje u kojoj je rođen i koju beskrajno voli. 

“Biću istinski predsjednik svih građana nezavisno od njihove nacionalne i vjerske pripadnosti”, kazao je on. 

On je poručio da su pred njim i ostalim donosiocima odluka veliki zadaci koje će izvršavati u slobodnijem ambijentu.

“Eliminisanje unutrašnjih podjela, izgradnja jakih i nezavisnih institucija, afirmacija ljudskih prava, nepristrasna distribucija pravde, društvo jednakih šansi, kao i uspostavljanje održivog ekonomskog modela zahtijevaće punu posvećenost kako donosilaca odluka, tako i onih koji te odluke izvršavaju”, kazao je on.  

Milatović je kazao da je pomirena Crna Gora, jedina prava. 

“Nikada više ne smijemo dozvoliti da  se bilo koji pojedinac osjeća obespravljeno. Nikada ne smijemo dozvoliti da neko zbog drugačijeg političkog opredjeljenja bude uskraćen za uspjeh u životu”, poručio je Milatović. 

Naglasio je da će biti kohezivni faktor u zajedničkoj borbi za bolju Crnu Goru. 

“Institucionalni sistem kreiran po mjeri jedne partije nije izdržao izazove koje je sa sobom donijela promjena izvršne vlasti. Siguran sam da smo iz tog iskustva izvukli pouke”, rekao je Milatović.

Bez ekonomski nezavisnog građanina, nema ni demokratije, poručio je on. 

“U narednom periodu moramo raditi na kreiranju održivijeg ekonomskog modela kao i otvaranju novih radnih mjesta”, rekao je on i poručio da će raditi na ekonomskoj promociji Crne Gore. 

Oko 200 zvanica diplomatskog kora, domaćih i međunarodnih zvaničnika prisustvovalo je svečanosti, a među njima je većina predsjednika država zemalja regiona, specijalni izaslanici SAD, Velike Britanije i Njemačke…

Share.

About Author

Leave A Reply