MIĆANOVIĆ O VMŠ: OPTIMISTA SAM DA ĆE MASTER STUDIJA BITI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prorektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Veselin Mićanović kaže da je optimista da će studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama, koji su završili tri godine studija, ipak moći da nastave studiranje u toj obrazovnoj ustanovi.

Mićanović je za TVCG kazao da je procedura akreditacije master studija za VMŠ u završnoj fazi.

Podsjetimo studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama, koji su završili tri godine studija, još uvijek ne znaju da li će moći da nastave studiranje u toj obrazovnoj ustanovi.

Mićanović podsjeća da taj program još 2017. godine nije akreditovan.

“Ostao je neakreditovan master studijski program, mi smo krenuli u taj proces i sve je odrađeno ekspresno. Medicinski fakultet je odradio čitav elaborat proces je blagovremeno predat Agenciji za akreditaciju, međutim proces akreditacije teče zakonski okvir da se on završi je nekih šest mjeseci. Taj proces prema našim informacijama je pri kraju”, kazao je Mićanović.

Dodaje međutim da nije sve u rukama Agencije, jer i oni imaju spoljne eksperte, na koje ne smiju uticati.

“Po informacijama koje imamo jeste da je proces pri kraju, ali tu nije kraj. Slijedi proces dobijanja licence od Ministarstva prosvjete, ali je taj proces mnogo kraći. Negdje sam prosto optimista da će se taj proces relativno brzo završiti, možda i sa nekim kratkim zakašnjenjem da ćemo uspjeti da realizujemo upis”, poručio je Mićanović.

Share.

About Author

Leave A Reply