MEĐUNARODNI DAN PORODICE OBILJEŽEN U BERANAMA (foto)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izložba likovnih radova koji su pristigli na konkurs „Moja porodica“, koji je organizovao Centar za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica, održana je sinoć u Hali sportova.

Na svečanosti koja je upriličena povodom 15. maja Međunarodnog dana porodice, uručene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove učesnicima iz ove tri opštine.

Na literarnom konkursu u kategoriji od prvog do četvrtog razreda prve tri nagrade osvojili su Dušan Šebek (OŠ „Vuk Karadžić“), Mija Boričić (OŠ „Polica“) i Nikolina Sekulić (OŠ „Polica“).

Anđelija Obradović (OŠ „Lubnice“) osvojila je prvo mjesto u kategoriji od šestog do devetog razreda, druga je bila Milana Račić (OŠ „Vukajlo Kukalj“), a treća Tijana Raković (OŠ „Lubnice“).

U likovnom dijelu konkursa, prvom nagradom u kategoriji osnovaca nagrađena je Sanja Ilić (OŠ „Polica“), druga nagrada otišla je u ruke Milici Čukić (OŠ „Donja Ržanica“), a treća Anastasiji Selimović (OŠ „Vukašin Radunović“).

Specijalnim nagradama nagrađene su učenice Gimnazije „Panto Mališić“ – Lidija Kastratović i Darinka Račić.

Ovom događaju su prisustvovali visoki zvaničnici Vlade Crne Gore, koji su juče boravili u radnoj posjeti našoj opštini, rukovodstvo opštine, gosti i brojni građani.

Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, i ministar sporta i mladih, poručio je da je porodica osnov našeg društva i da će sve što će Vlada raditi u budućem periodu biti usmjereno na jačanju porodice i da će dati vjetar u leđa mlađim naraštajima kako bi imali izvjesniju i bolju budućnost u Crnoj Gori.

“Pohvalio bih odličnu organizaciju ovog događaja, uradili su veliku stvar i poslali poruku cijeloj državi kako treba da se organizuje manifestacija, kako se na ovaj dan odnosi prema porodici, posebno prema djeci koja su izložila ove radove i koja će biti dobri ljudi”, istakao je Šćekić.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić – Stojanović, kazala je da joj se čini da Crna Gora poslije jednog dugog perioda prepoznaje značaj obrazovanja i ulaganja u ono najbolje i najvrijednije što ova zemlja ima, a to su naši mladi ljudi.

“Posebno mi je drago što smo se okupili na Međunarodni dan porodice da pošaljemo zajedničku poruku da porodica predstavlja stub i temelj svakog društva”, naglasila je Stojanović.

Svi ovi radovi oduzimaju dah, rekla je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, i dodala da nema te definicije koja se nalazi u udžbenicima koja bi bolje od ovih radova pokazala šta je to stvarno porodica.

“Ako pogledamo sve radove ove djece na njima ćemo vidjeti srce – što predstavlja ljubav, zatim cvijeće, boje, tako da ova djeca i njihovi radovi predstavljaju porodicu kao veliku radost”, istakla je Nišić.

Svaki dan treba da bude posvećen porodici, ali 15. maja bi trebalo da postavimo pitanje sebi šta smo to uradili za svoju porodicu, postupamo li ispravno, možemo li bolje, da li ćemo više vremena provesti sa svojom djecom, kazao je direktor Centra za socijalni rad Petar Pajković.

“Tvrdim da ćemo narednog 15. maja organizovati još veću manifestaciju, pa pozivam djecu da pošalju radove svojih deka, baka, očeva, majki, braće i seka, da se podsjetimo tih divnih ljudi koji su nam najveća vrijednost u životu”, naglasio je Pajković.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su učenici Muzičke škole i članovi Plesnog kluba “Duga”.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply