MEDALJE ZA ATLETIČARE LIMA NA PRVENSTVU CRNE GORE U VIŠEBOJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Prvenstvu Crne Gore u višeboju, članovi AK „Lim“, Filip Vujadinović i Nemanja Đurišić, ovojili su titule prvaka države.

Njihovi klupski drugovi, Stefan Joksimović i Maša Bubanja, postali su viceprvaci, s tim što je Maša u trci na 100 metara sa preponama (15,36 sekundi) postavila nacionalni rekord za mlađe juniorke.

Filip Vujadinović osvojio je zlato u seniorskoj konkurenciji, u desetoboju, sa 4.514 bodova, a isti uspjeh kod juniora ponovio je Nemanja Đurišić sa 3.401 bodom, dok je na poziciji iza njega završio Stefan Joksimović, sa 2.932 boda.

Kod mlađih juniorki u sedmoboju, srebrnom medaljom se okitila Maša Bubanja koja je sakupila 3.655 bodova, a kod mlađih pionirki u četvoroboju Lara Bubanja je sa 1.666 bodova zauzela šesto mjesto.

Na prvenstvu je nastupilo preko 120 atletičara iz atletskih klubova Lim, Mornar, Sanja, Dionis, Jedinstvo, Nikšić, Orion, Lovćen, Rudar i Budućnost.

Ovo takmičenje je proteklog vikenda održano u Baru, na stadionu SRC “Topolica”, u organizaciji Atletskog saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply