MARGARIDA MARIGES: VAŽNO JE AKTIVNO UČESTVOVANJE OPŠTINA U PROCESU PRIBLIŽAVANJA EVROPSKOJ UNIJI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opšine Berane Vuko Todorović sa saradnicima, povodom obilježavanja Dana Evrope, susreo se sa  predstavnicima Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, na čelu sa Margarid Mariges, projektnom menadžerkom u Delegaciji i Jovanom Dragović, v.d. generalnom direktoricom Direktorata za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji i pravnu tekovinu Evropske unije Ministarstva evropskih poslova.

U sklopu proslave Dana Evrope, Todorović je istakao zahvalnost Opštine Berane prema Evropskoj uniji za podršku u realizaciji brojnih projekata od vitalnog značaja za opšinu. Među ključnim projektima su Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnja Vatrogasnog doma, kao i projekti koji se tiču unapređenja sistema vodosnabdijevanja u našoj Opštini.

Margarida  Mariges, projekt menadžerka u Delegaciji Evropske unije, izrazila je zadovoljstvo prisustvom i naglasila važnost aktivnog učešće opština u procesu približavanja Evropskoj uniji, te se nada da će Berane i ubuduće nastaviti da realizuje projekte uz podršku EU.

Uz to, potpredsjednik opštine Mladen Premović istakao je važnost zajedničkih napora u suočavanju sa problemom iseljavanja mladih sa sjevera Crne Gore te potrebu za promjenom i valorizacijom sjevernih opština.

Damjan Ćulafić, potpredsjednik Opštine, naglasio je kredibilnost Opštine Berane kao partnera Vladi i Delegaciji EU te istakao važnost zajedničke saradnje za sve uključene strane.

Sastanku su prisustvovali  ispred Ministarstva evropskih poslova, Melita Rastoder i Obren Tijanić, ispred DEU Ana Savjak i Ana Mariguesa sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije Maja Đurišić i šefica biroa za odnose sa javnošću Irina Zečević, Ivan Ojdanić, savjetnik u Sekretarijau za privredu, razvoj i investicije.

Share.

About Author

Leave A Reply