Luka Bubanja sanja veliku scenu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nijedna fudbalska selekcija Crne Gore nije se još plasirala na veliko takmičenje koje je i dalje san, ali da ima nade da će to desiti u budućnosti nagovijestili su kadeti, a puno obećavaju i omladinci što su pokazale i prijateljske utakmice protiv Švajcarske. Selekcija U-19 je na dobrom putu i ima igrače koji najavljuju veliku karijeru – jedan od njih je Beranac Luka Bubanja, koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Uz Luku članovi srpskog velikana su još tri omladinska reprezentativca – njegov imenjak Lečić, Dragan Miranović i Nenad Krivokapić, što je još jedna potvrda da crnogorski fudbal ima bisere. Pomenuti kvartet od jeseni igraće i evropske utakmice u UEFA ligi mladih, dok omladinsku selekciju u oktobru očekuje turnir preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Osim Crne Gore koja je domaćin, u grupi 12 nalaze se Engleska, Austrija i Vels, a dvije prvoplasirane ekipe izboriće plasman u elitnu rundu.

– Provjere protiv Švajcarske koja je veoma jaka selekcija bile su nam od velike koristi – kazao je Bubanja. – Do oktobra imaćemo još nekoliko prijateljskih utakmica i vjerujem da ćemo spremno dočekati turnir i kvalifikovati su se za elitnu rundu, iako su nam rivali sjajne selekcije – optimista je Bubanja.

Ne zaboravlja Bubanja gdje je naučio fudbalsku azbuku.

-Sada sam u Crvenoj zvezdi i postao sam profesionalac čime mi se ispunio san, ali sam u OFK Berane napravio prve fudbalske korake i za to su zaslužni treneri Marko Lalević i Boban Aković. Od njih sam mnogo naučio – naglasio je Bubanja.

Potom je uslijedila selidba u Beograd, godinu i po dana je Luka bio član Zvezdine akademije, a onda dobrim radom i igrama zaslužio profesionalni ugovor.

– Što sam danas igrač Crvene zvezde najviše je zaslužan moj menadžer Vesko Mujović. On me i odveo u Beograd, preporučio klubu i san je dosanjan.

Ima Luka koji igra na poziciji lijevog beka i nove snove.

– Želja mi je da budem prvotimac Zvezde i igram Ligu šampiona, ali i da budem seniorski reprezentativac Crne Gore sa kojom sanjam da odem na veliko takmičenje – zaključio je Bubanja.

Korak po korak do sna. Iz Berana Luka korača ka zvezdanim visinama.

Izvor:dan.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply