Litijom proslavili pobjedu (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Desetine hiljada građana večeras je u Beranama proslavilo pobjedu opozocije na parlamentarnim izborima koji su juče održani u Crnoj Gori.

Završna litija i proslava pobjede opozicije na parlamentarnim izborima 2020

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Montag, 31. August 2020

Građani su hodali u napreglednoj koloni maršutom kojom su išli i prethodnih osam mjeseci od kada je usvoje Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

Ispred manastira Đurđevi stupovi okupljenim građanima obratio se episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije koji je čestitao pobjedu naroda nad “bezakonje”.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Montag, 31. August 2020

Predsjednik Opštine Berane Dragosav Šćekić, kao i predsjednik SO Berane pridružili su se sveštenstvu i okupljenim građanima ispred manastira Đurđevi stupovi koji je sjedište Eparhije Budimljansko-nikšićke.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Montag, 31. August 2020

Građani su uz trobojke, ustaljene parole “Ne damo svetinje” i “Milo lopove”, kao i uz nezaobilazni vatromet proslavili pobjedu tri opozicione koalicije, koje su na ovim parlamentarnim izborima osvojile većinu, i time okončale tridesetogodišnji vladavinu Demokratske partije socijalista u Crnoj Gori.

Podsjećamo da otpor Zakonu o slobodi vjeroispovjesti počeo u Beranama blokadom magistralnog puta ka Bijelom Polju, kada je u decembru u ranim jutarnjim satima izglasan u crnogorskom parlamentu.

Milena Bubanja Obradović/ Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply