LIRSKI KALEIDOSKOP MILIČKA MIKETIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizacija slijepih za Berane, Andrijevicu, Plav i Rožaje, povodom Dana bijelog štaba, organizuje književno veče “Lirski kaleidoskop Milička Miketića”, koje će biti održano u subotu, 23. oktobra, u galeriji Polimskog muzeja, sa početkom u 18 časova.

Svjesni prepreka sa kojima se slijepa i slabovida lica i lica sa teškoćama susreću u korišćenju štampanih materijala i nemogućnosti da pristupe objavljenim djelima, svjesni potrebe da se proširi broj djela u pristupačnom formatu kao i da se unaprijedi bibliotečki fond, iz Opštinske organizacije slijepih su odlučili da ovo veče posvete našem sugrađaninu i književnom stvaraocu, pokojnom Miličku Miketiću.

“Književno stvaralaštvo pokojnog Milička Miketića ostalo je nepoznato njegovom zavičaju, njegovim prijateljima i njegovim sapatnicima sa kojima je dijelio svjetlo i tamu. Poezija i prozni zapisi Milička Miketića do danas nisu bili dostupni, odnosno, nisu bili prilagođeni slijepim i slabovidim licima. Otuda ideja da napravimo izvod iz stvaralaštva Milička Miketića i  prilagodimo ga tako da bude dostupno slijepim osobama”, saopšteno je iz Organizacije slijepih za Berane, Andrijevicu, Plav i Rožaje.

Izvod iz književnog stvaralaštva Milička Miketića prilagođen je slijepim i slabovidim osobama i biće dostupan u dva oblika – jedan je pretvaranjem štampanog teksta u audio format (MP3) i drugi,  pretvaranjem štampanog u tekst na Brajevom pismu.

Književno veče je dio projekta koji Opštinska organizacija slijepih realizuje uz finansijsku pomoć Opštine Berane i JU Centar za kulturu Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply