ЛИКОВНА МАНИФЕСТАЦИЈА “ДЈЕЦА СЛИКАЈУ НА АСФАЛТУ” ОКУПИЋЕ ОКО 150 УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ТРИ ОПШТИНЕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У циљу промоције и организовања ликовне манифестације “Дјеца сликају на асфалту-2022“, представници Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО одржали су састанак са партнерима на пројекту, представницима основних и средњих школа из Берана, Андријевице и Петњице.

Састанку су присуствовали и представници Јавне предшколске установе “Радмила Недић” и ромске заједнице из нашег града.

Секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Владимир Асановић, истакао је задовољство због присуства представника скоро свих образовних установа предшколског, основног и средњег образовања.

Он је изнио преглед планираних активности и мјера које је Секретаријат до сада предузео у циљу добре припреме и успјешне реализације манифестације.

Тема састанка била је анализа досадашњих активности на пројекту, са посебним освртом на потребу ангажовања свих образовних установа које су и непосредни учесници на пројекту.

Манифестација је планирана за 30. септембар, на платоу испред зграде Општине Беране, а биће укључено преко 150 ученика основних и средњих школа из општина Беране, Андријевица и Петњица.

Присутнима се обратио и савјетник за НВО Ремзија Рамусовић који је образложио радни дио манифестације.

Сви учесници су изнијели позитивне ставове и изразили задовољство реализацијом пројекта, који ће омогућити дјеци да покажу свој дар и креативност кроз слободу ликовног стваралаштва, користећи боје и кистове, да сликају на платну, папиру и асфалту.

Реализацију овог пројекта подржало је Министарство културе Црне Горе, у оквиру програма подршке Развоју културе на сјеверу Црне Горе у 2021. години.

Састанку је присуствовао и В.Д. помоћника секретара задужен за област културе Предраг Шћекић .

Share.

About Author

Leave A Reply