KRIVOKAPIĆ: Zajedničkom saradnjom realizovaćemo planove

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Raduju me ambiciozni planovi opštine Berane i mi ćemo zajedničkom saradnjom, kao što smo danas i dogovorili, formiranjem zajedničkog tima uspjeti da realizujemo sve ono što smo zacrtali da realizujemo u dogledno vrijeme”, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore prof dr Zdravko Krivokapić, koji je sa ministarkom Javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamarom Srzentić danas boravio u zvaničnoj posjeti opštini Berane.

Premijer Krivokapić razgovarao je sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem i lokalnim rukovodstvom o problemima s kojima je suočena lokalna uprava ali i planovima i rješenjima koja bi u skoroj budućnosti Berane povela putem oporavka, sa posebnim akcentom na osnaživanje ekonomije i privrede.

“Razvoj ekonomije najbolji je način rešavanja problema sa migracijom. Ulaganje u nove investigate, korištenje potencijala, suzbijanje problema koji su prerasli u organizovani kriminal kada je u najveće bogastvo Sjevera, a to su šume” dodao je on.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac rekao je da su najveći problemi gradana Berana nezaposlenost i odlazak mladih ljudi i da očekuju značajnu pomoć države odnosno Vlade Crne Gore.

“Dogovorili smo da formiramo tim kako bi prokušali da pronađemo investitore koji će pomoći da se otvore nova radna mjesta i tako zaustavili odlazak mladih” rekao je Bogavac i dodao da je na sastanku bilo riječi i o planiranim infrastrukturnim projektima.

Tokom boravka u Beranama premijer Krivokapić posjetio je Opštu bolnicu u Beranama, koja je regionalni kovid centar za sjever Crne Gore. Direktor ove zdravstvene ustanove dr Milorad Magdelinić je kazao da su posjetu premijera doživjeli kao priznanje svim zdravstvenim radnicima koji su vodili danonoćnu bitku sa COVID- om 19.

“Razgovarali smo o tekućem radu, programu za usavršavanje naših radnika i nabavci opreme, pri čemu imamo puno podršku Vlade” naveo je Magdelinić.

Premijer Krivokapić sa saradnicima danas je, u okviru posjete sjeveru Cme Gore, pored Berana obišao i susjednu opštinu Andrijevica.

Tamara Babović/ Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply