KONCERT DUA „ARCO“ – NAĐE DABETIĆ I DANILA ĐOKIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru „Beranskog kulturnog ljeta 2024“, u organizaciji JU Centar za kulturu Berane, koncert  dua “Arco“ na kome će se predstaviti  umjetnici Nađa Dabetić (kontrabas) i Danilo Đokić (klavir) zakazan je za sjutra, u 20 časova, u beranskom Centru za kulturu.  

Nađa Dabetić rođena je u Beranama 2000. godine, gdje je završila i osnovnu školu kao i Školu osnovnog muzičkog obrazovanja. Nakon toga upisuje Umjetničku školu za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, kao muzički saradnik i muzički izvođač – kontrabasista. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi mr prof. Ljubinka Lazića. Trenutno je na master studijama u Novom Sadu u klasi mr prof. Ivice Maruševića i na programu je stručnog osposobljavanja kao asistent u nastavi orkestra na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Članica je simfonijskog orkestra Akademije, sa kojim redovno nastupa u Novom Sadu i Cetinju. Umjetnička organizatorka je festivala „Dani umjetnosti“ koji se održava u Beranama već tri godine.

Danilo Đokić rođen je 1999. godine u Novom Pazaru. Srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac“ u Kraljevu. Studije klavira završio je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi red. prof. mr Dragoslava Aćimovića. Tokom studija bio je stipendista grada Novog Pazara i dobitnik stipendije „Dositej“. Master akademske studije završio je u istoj klasi 2023. godine. Zaposlen je u OMŠ “Milenko Živković“ u Paraćinu, kao nastavnik korepeticije.

Share.

About Author

Leave A Reply