KLIZIŠTE U GNJILOM POTOKU, UGROŽENE KUĆE: UZALUD APELUJEMO, NIKO SE NE OKREĆE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Regionalni putni pravac Andrijevica – Trešnjevik – Kolašin ponovo je u prekidu već nekoliko dana zbog velikog klizišta koje se pokrenulo u mjestu Gnjili Potok, na desetom kilometru od Andrijevice.

Klizište se prvi put pokrenulo prije nešto više od mjesec kada je takođe trebalo dugo vremena da se put osposobi za saobraćaj, a sada su, prema riječima mještana Gnjilog Potoka, ugrožene i kuće.

„Niko nam ne okreće glavu. Uzalud već pet-šest dana apelujemo i prema lokalnoj upravi i prema Crnagoraputu, niko ne dolazi“, priča mještanin Savo Rajović.

Prema njegovim riječima na kilometar i po od tog klizišta, pojavilo se još jedno, i time je 30 do 40 domaćinstava odsječeno od svijeta.

„To je oko stotinu stanovnika. Je li moguće da mi nikome nijesmo važni i da nikoga nije briga hoće li neko ovdje ostati bez krova nad glavom, ili izgubiti život”, kaže ovaj mještanin Gnjilog Potoka.

Njegov rođak Stevo Rajović dodaje da je nekoliko kuća već potpuno ispucalo i da postoji opasnost da ih klizište odnese.

„Tri kuće, među kojima je i moja su u velikoj opasnosti. Životi su nam ugroženi, a iz lokalne uprave i Crnagora puta nema nikoga da se pojavi i da počnu sa saniranjem“ – kaže Stevo.

On priča da je regionalni put Andrijevica – Trešnjevik – Kolašin pravljen prije stotinu godina i da se nikada, čak i u vremenu kada je održavan samo lopatama, ovako nešto se nije događalo.

„Mislimo da je sadašnje pojave klizišta uzrokavala nemilosrdna eksploatacija šume“, smatraju mještani Gnjilog Potoka.

Oni su, zbog svega, apelovali da se situacija u ovom mjestu i na ovom putu shvati potpuno alarmantno, i da počne što prije da se sanira.

Share.

About Author

Leave A Reply