Klizavi i mokri putevi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, na jugu pada kiša, a i sjevernim predjelima, u višim predjelima snijeg.

Vidljivost je mjestimično smanjena. Skrećemo pažnju i na učestale odrone.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm. Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila . Na magistralnom putu Rožaje -Berane u mjestu Baza uspostavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila naizmjenicno.

Magistralni put Plužine-Šćepan polje je otvoren za saobraćaj za putnička vozila, a solo kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.Na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo saobraćaju samo putnicka vozila i vozila do 3,5t. Magistralni put Podgorica-Kolasin preko Platija otvoren je za sve kategorije vozila.Na magistralnom putu Šavnik-Žabljak pusten je saobracaj za putnicka vozila .

Na regionalnom putu Mojkovac – Djurdjevica Tara u mjestu Sokolovina obustavljen je saobracaj za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama.

Na mag. putu Podgorica-Bioče od 09.01.2023 godine do 31.01.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put) Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na auto putu saobraćaj se odvija bez izmjena u režimu saobraćaja.Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Share.

About Author

Leave A Reply