Klizavi i mokri putevi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima zbog povremene kiše u nižim a snijega ili susnježice u višim planinskim prerdjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na sitnije odrone. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.Zbog snijega je obustavljen saobraćaj prema graničnom prelazu Kula,za sve kategorije vozila.

Na putnom pravcu Berane-Rožaje,preko prevoja Lokve zbog snijega je obustavljen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere. Do 28.02.2022 godine zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izvodjenja radova na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica Komanski most izmjenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova. Zbog izvodjenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Danas 27.02.2022.godine u vremenskom intervalu od 13.45 do 16.00 sati doći će do zatvaranja saobraćaja na putnom pravcu M-1 dionica Kamenari-Kotor (od ljetnjeg bazena do kružnog toka Škaljari) radi organizacije i prolaska karnevalske povorke.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Share.

About Author

Leave A Reply