JELICA PEŠIĆ: NA BLAGOVIJEST SKUVATI SKROB OD KOPRIVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti danas slave Blagovijesti, praznik koji se ubraja među najradosnije hrišćanske praznike, a koji je posvećen saznanju djevice Marije da će roditi Isusa.

Praznik Blagovijesti je jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika, koji se uvijek slavi 7. aprila, tačno devet mjeseci prije Božića.

Smatra se da od Blagovijesti počinje sjetva jarih žita, a za ovaj praznik vezuju se brojna narodna vjerovanja.

Jedno od najrasprostranjenijih je da se krajem zime može smatrati period tek od Blagovijesti, ali i da je ovaj dan srećan za kalemljenje voća.

Postoje vjerovanja da ako na dan Blagovijesti imate za obrok koprive, bićete zdravi tokom čitave godine. Pa je tako kuvarica Jelica Pešić, vlasnica restorana “Dva Jelena” pokazala kako skuvati hranjivi skrob od kopriva.

Postoje vjerovanja da ako na dan Blagovijesti imate za obrok koprive, bićete zdravi tokom čitave godine. Sjutra, 7. aprila su Blagovijesti.Kako pripremiti skrob od kopriva objašnjava šef kuhinje Jelica Pešić.#ostanidoma i #kuvajdoma#ostanikodkuće i #kuvajkodkuće#stayhome & #cookathome

Gepostet von Restaurant "Dva Jelena" am Montag, 6. April 2020

Jela od koprive obiluju dragocenim vitaminima i mineralima pa bi se svakako trebala naći i na vašim trpezama, kako danas tako i drugim danima.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply