IZBORI uživo – KRIVOKAPIĆ: REŽIM JE PAO, GRAĐANI U BERANAMA SLAVE POBJEDU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić obratio se javnosti, odmah nakon konferencije Centra za monitoring i istraižvanje (CeMI).

“Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao”, rekao je Krivokapić.

Odmah nakon toga, u Beranama počelo je slavlje pobjede koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Na slavlju ispred sjedišta OO SNP Berane, okupio se veliki broj građana Berana, koji su skandirali “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora”, “Ne damo svetinje”, “Pao je”…

Prisutnima se obratio predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je kazao “večeras slavimo pobjedu, Hristovu pobjedu i želimo da budemo dostojanstveni, kako se niko ne bi osjetio loše zbog naše pobjede, jer mi nikoga nijesmo željeli da pobijedimo, već smo željeli da vratimo slobodu građanima”.

Krivokapić: Režim je pao Berane slavi pobjedu koalicije "Za budućnost Crne Gore"

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Sonntag, 30. August 2020

20:30 CDT: Izlaznost 75,9 odsto, dva i po odsto više nego 2016.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji su danas održani, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75.9 odsto od ukupnog broja birača, saopštio je CDT.

Na parlamentarnim izborima 2016. godine izlasnost do 20 sati je bila 73.4 odsto, a 2012. godine 70.6 %.

20:10 Zatvorena biračka mjesta

Svih 56 biračkih mjesta u Beranama zatvoreno je u 20 časova.

U našem gradu pravo glasa imalo je 23.729 birača.Budite i dalje sa nama.

19:20 Do 19 časova u Beranama je pravo glasa iskoristilo 75,9 odsto građana

Prema posljednjem presjeku do 19h u Beranama je glasao 75,9 odsto građana koji su upisani u birački spisak.”Najveća izlaznost zabilježena je u selu Tmušiće, gdje je pravo glasa iskoristilo čak 96 odsto mještana” kazao je predsjednik OIK Vladimir Obradović.Izborni dan teče mirno, a kako Obradović dodaje, nisu prijavljivanje nikakve neregularnosti.

19:00 Najveća izlasnost u selu Tmušiće

Najveća izlaznost na parlamentarnim izborima u Beranama bila je u selu Tmušiće.96 odsto mještana iskoristio je svoje biračko pravo u tom selu.

18:30 CDT: Do 18 časova glasalo 70,5 odsto birača

Do 18 časova na biralištima je, prema podacima CDT-a izašlo 70,5 odsto upisanih, odnosno 380.700 građana sa pravom glasa.

To je za 5 odsto više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, kada je izlaznost u istom vremenskom periodu iznosila 65,5 odsto.

17:30 CeMI: Do 17 sati glasalo 68,4 odsto

Prema podacima Cemija, do 17 časova glasalo je ukupno 68,4 odsto birača –  70,9 odsto u regionu Podgorice, 63,9 odsto na sjeveru i 69,9 odsto na jugu.

Na izborima 2016. izlaznost je do 17 sati bila 61,2 odsto.

16: 50 CDT: Do 16 sati glasalo 65,1 odsto upisanih

Do 16 sati u Crnoj Gori glasalo je 65.1% birača.

To je za 9% više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 16 sati glasalo 56.1% birača.


16:45 Do 16 sati u Beranama glasalo 68,8 odsto birača

U Beranama je prema podacima Opštinske izborne komisije(OIK) do 16h svoje biračko pravo iskoristio 68,8 odsto građana

16:00 Odobreno oko 13.600 zahtjeva za glasanje putem pisma

Birački odbori su odobrili oko 13.600 zahtjeva za glasanje putem pisma, što je oko dva i po odsto od ukupnog broja upisanih birača, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju.

Na parlamentarnim izborima 2016. putem pisma je glasalo 10.134 birača. To pravo je 2012. iskoristilo 15.290 birača, a 2009. godine njih 15.192, dodaju iz CDT-a.

14:00 Do 13 sati glasalo 61 odsto Beranaca

Iz Opštinske izborne komisije (OIK) saopšteno je da je 61 odsto građana upisanih u birački spisak glasalo do 13h.

12:50 CDT: Do 12 sati glasalo 45,3 odsto

Do 12 sati na biračkim mjestima glasalo je 45.3% birača, odnosno 244.600 građana sa pravom glasa.

To je za 15.4% više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 12 sati glasalo 29.9% birača.

Izvor: CDT

11:50 – Obradović: Danas će da padne da bi osvježilo

“Ovo je poseban dan, istorijski, danas će pošteni i čestiti građani Crne Gore da svojim glasom pomognu da naša zemlja napravi korak naprijed, korak ka civilizovanom društvu. Kako to ovih dana govore danas će da padne da bi osvježilo. Sjutra će da slavi ne samo Crna Gora, već čitava Evropa, jer je došao dan da se smijeni i posljednji autokratski režim na njenom tlu. Očekujem da će pobjeda da bude ubedljiva. Pozivam sve građane Crne Gore, sve one nezadovoljne, sve one koji znaju da zaslužujemo bolje i više da izadju na izbore i da olovkom, najmoćnijim oružjem demokratije pomognu da konačno Crna Gora poslije više decenija izadje iz mraka i nastavi put svjetlosti dana” Novica Obradović predsjednik SO Berane, i kandidat za poslanika Demokrata.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020" Ovo je poseban dan, istorijski, danas će pošteni i čestiti građani Crne Gore da svojim glasom pomognu da naša zemlja napravi korak naprijed, korak ka civilizovanom društvu. Kako to ovih dana govore danas će da padne da bi osvježilo. Sjutra će da slavi ne samo Crna Gora, već čitava Evropa, jer je došao dan da se smijeni i posljednji autokratski režim na njenom tlu. Očekujem da će pobjeda da bude ubedljiva. Pozivam sve građane Crne Gore, sve one nezadovoljne, sve one koji znaju da zaslužujemo bolje i više da izadju na izbore i da olovkom, najmoćnijim oružjem demokratije pomognu da konačno Crna Gora poslije više decenija izadje iz mraka i nastavi put svjetlosti dana" Novica Obradović predsjednik SO Berane, i kandidat za poslanika Demokta

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Sonntag, 30. August 2020

11:00 Babaić glasao u Muzičkoj školi

“Cijenim da će izbori proteći u jednom korektnom ambijentu. Da će građani mudro iskoristiti svoje biračko pravo i da će promišljeno izabrati svoje političke predstavnike i da će mi danas, kao i mnogo puta do sada, imati priliku da svjedoči o demonstraciji demokratije” kazao je predsjednik OO SD Onur Babaić, dok je ispred Muzičke škole čekao da ispuni svoje građansko pravo.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020"Cijenim da će izbori proteći u jednom korektnom ambijentu. Da će građani mudro iskoristiti svoje biračko pravo i da će promišljeno izabrati svoje političke predstavnike i da će mi danas, kao i mnogo puta do sada, imati priliku da svjedoči o demonstraciji demokratije" kazao je predsjednik OO SD Onur Babaić, dok je ispred Muzičke škole čekao da ispuni svoje građansko pravo.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Sonntag, 30. August 2020

09:50 Svoje biračko pravo iskoristio i predsjednik OO NSD

Predsjednik OO Nova srpska demokratija (DF)Radojica Živković kazao je da je danas dan kada će da dođe sloboda.”Pobjeda je sigurna.Pozivam građane da mirno i staloženo čekaju u redu za glasanje. Ne dozvolimo da zloupotrijebe našu nepažnju, jer su oni spremni na sve. Kada se nakon 30 godina gubi vlast oni su spremni na sve. Sigurna je pobjeda Za budućnost Crne Gore” kazao je on za Radio Berane.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020Predsjednik OO Nova srpska demokratija (DF)Radojica Živković kazao je da je danas dan kada će da dođe sloboda."Pobjeda je sigurna.Pozivam građane da mirno i staloženo čekaju u redu za glasanje. Ne dozvolimo da zloupotrijebe našu nepažnju, jer su oni spremni na sve. Kada se nakon 30 godina gubi vlast oni su spremni na sve. Sigurna je pobjeda Za budućnost Crne Gore" kazao je on za Radio Berane.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Sonntag, 30. August 2020

09:40 Glasao predsjednik OO DPS Berane

Očekujem da će izborni dan proći u fer i korektnoj atmosferi. Danas gradjani biraju između moderne i evropske Crne gore, one koje je dom svih njenih građana bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku pripadnost i neku drugu pripadnost i politike koja jasno pokazuje da žele neku drugačiju Crnu Goru. Vjerujem da će građani izabrati modernu i evropsku Crnu Gori zbog budućnosti Crne Gore i naše djece” poručio je poslanik i predsednik OO DPS Berane Bogdan Fatić.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020Očekujem da će izborni dan proći u fer i korektnoj atmosferi. Danas gradjani biraju između moderne i evropske Crne gore, one koje je dom svih njenih građana bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku pripadnost i neku drugu pripadnost i politike koja jasno pokazuje da žele neku drugačiju Crnu Goru. Vjerujem da će građani izabrati modernu i evropsku Crnu Gori zbog budućnosti Crne Gore i naše djece" poručio je poslanik i predsednik OO DPS Berane Bogdan Fatić.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Sonntag, 30. August 2020

09:00 Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić obavio građansku dužnost

“Ovo je značajan dan za cijelu Crnu Goru. Očekujem da protekne u najboljem redu i da večeras dobijemo ono što je građanima najpotrebnije, a to su promjene” kazao je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Šćekić je svoje biračko pravo iskoristio u Beranselu, a na glasanje je došao sa suprugom i ćerkom.

“Očekujem da će građani sačuvati dostojanstvo i čast i obezbijediti kvalitetnu budućnost za svoju djecu, porodice i cijelo društvo Crne Gore. Crnoj Gori čestitam sjutra novi dan i svakom građaninu da od sjutra krene na bolje”, dodao je Šćekić.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020"Ovo je značajan dan za cijelu Crnu Goru. Očekujem da protekne u najboljem redu i da večeras dobijemo ono što je građanima najpotrebnije, a to su promjene" kazao je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.Šćekić je svoje biračko pravo iskoristio u Beranselu, a na glasanje je došao sa suprugom i ćerkom."Očekujem da će građani sačuvati dostojanstvo i čast i obezbijediti kvalitetnu budućnost za svoju djecu, porodice i cijelo društvo Crne Gore. Crnoj Gori čestitam sjutra novi dan i svakom građaninu da od sjutra krene na bolje" dodao je Šćekić.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Sonntag, 30. August 2020

08:30 Bogavac prvi od lokalnih političara iskoristio biračko pravo

Predsednik OO SNP Tihomir Bogavac prvi je od lokalnih političara u Beranama koji je iskoristio svoje biračko pravo.Bogavac je još jednom pozvao građane da izađu na glasanje, jer se kako je kazao “brani nešto što je sveto i što su nam ostavili u amanet naši preci”.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020 Predsednik OO SNP Tihomir Bogavac prvi je od lokalnih političara u Beranama koji je iskoristio svoje biračko pravo.Bogavac je još jednom pozvao građane da izađu na glasanje, jer se kako je kazao "brani nešto što je sveto i što su nam ostavili u amanet naši preci"

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Samstag, 29. August 2020

08:15 Glasao episkop budimljansko – nikšićki Joanikije

“Svaki slobodan glas je dragocjen kao zraci ovog jutarnjeg sunca. Nadam se da će već od sjutra biti bolje za sve građane Crne Gore” kazao je nakon što je glasao episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020 "Svaki slobodan glas je dragocjen kao zraci ovog jutarnjeg sunca. Nadam se da će već od sjutra biti bolje za sve građane Crne Gore" kazao je nakon što je glasao episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Samstag, 29. August 2020

07:50 – U 7 sati otvorena sva biračka mjesta

Sva biračka mjesta u Beranama otvorena su na vrijeme, u 7h.

Kako je saopšteno Opštinske izborne komisije u Beranama ima 56 biračka mjesta.

“Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme i sve teče bez problema. Biračko pravo u Beranama ima 23.729 građana” kazao je predsjednik izborne komisije Vladimir Obradović.

Share.

About Author

Leave A Reply