INFO SESIJA I PROMOCIJA POZIVA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU S3 GRANT ŠEME

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Info sesija i promocija Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava (Grant šeme) – Podrška implementaciji Strategije pametne specijalizacije S3 kroz projekte, biće održana u Beranama, utorak, 17. januara, u Velikoj sali Opštine Berane, sa početkom u 11.00 časova.

Cilj ove finansijske podrške je da privreda bude otpornija, inkluzivna, pametna, zasnovana na principima pametne specijalizacije, digitalne i cirkularne ekonomije. Značaj ovakvih grantova se ogleda u osnaživanju istraživača i preduzetnika, posebno žena i mladih u Crnoj Gori.

Ova grant šema podržaće razvoj inovativnih proizvoda, usluga i procesa koji su rezultat saradnje sa istraživačkom zajednicom. Ova aktivnost će poboljšati mogućnosti inovacija u razvoju i ojačati njihovu ulogu u implementaciji Strategije pametne specijalizacije (S3). Pored toga, implementacija projekata predstavljaće podsticaj za dalji razvoj prioritetnih oblasti i daće početni impuls implementaciji S3.

Grant šemu sprovodi Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori. Sredstva su obezbijeđena od strane Evropske unije, u okviru Instrumenta pretpristupne podrške za sektor Konkurentnost i inovacije, uz kofinansiranje Vlade Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply