ILIJA PEŠIĆ NASTUPA U NARODNOM MUZEJU GRADA BEOGRADA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na XIII Međunarodnom muzičkom festivalu “Amadeus“, koji je održan u Beogradu, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Berane, Ilija Pešić i Nikolina Jukić, ostvarili su izvanredne rezultate.

Ilija Pešić, učenik petog razreda, koji svira violinu u klasi profesorice Dragane Popović, osvojio je specijalnu nagradu sa 100 osvojenih bodova.

Učenici trećeg razreda, koja je na odsjeku klavir u klasi profesorice Melite Malezić, Nikolini Jukić pripala je prva nagrada sa 90 bodova.

Direktorica Muzičke škole iz Berana, Andrijana Vučetić Obadović kazala je da su ponosni na uspjeh učenika i njihovih mentora, obzirom na cjelokupnu situaciju izazvanu virusom COVID-19.

“Rad tokom ove i prošle nastavne godine je bio otežan upravo zbog pandemije koronavirusa, pa smo u jednom periodu nastavu organizovali onlajn. Obzirom na postignuti uspjeh naših učenika na ovom festivalu pokazalo se da se, pored svih poteškoća, i naš i njihov trud isplatio”, kazala je direktorica Vučetić Obadović.

Najbolje plasirane učenike na XIII Međunarodom muzičkom festivalu “Amadeus”, među kojima je Ilija Pešić, organizatori će nagratiti koncertom koji će biti održan 13. juna, u Narodnom muzeju grada Beograda. Tako će Ilija, nastupom na ovom koncertu na najbolji način predstaviti svoj talenat, naš grad i Muzičku školu.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply