IKOVIĆ SREBRNI NA ZLATNOJ RUKAVICI (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naš uspješni sportista, bokserski reprezentativac Crne Gore, Remzo Iković, osvojio je srebrnu medalju na prestižnoj 64. „Zlatnoj rukavici“ koja je proteklog vikenda održana u Loznici.

Pored Remza, medalju istog sjaja za reprezenataciju naše države izborio je Petar Liješević, dok su se bronzanim medalja okitili Emir Šabotić, Milorad Purić i Petar Marčić.

Iković je u polufinalu turnira dobio domaćeg boksera Miroslava Ivanovića, ali je izgubio finalni meč protiv Bugarina, Nikolaja Marinova.

“U prvom kolu sam voljom žrijeba bio slobodan. Uslijedila je jednoglasna pobjeda protiv reprezentativca Srbije u polufinalu, nakon koje me je u finalu čekao predstavnik Bugarske. Izgubio sam borbu podijeljenom odlukom sudija – 2:1, ali gledajući snimak može se zaključiti da je pobjeda na isti način mogla otići i u moje ruke. Sve u svemu, zadovoljan sam pruženim jer je to jedno od mojih najboljih izdanja u karijeri, iako sam ovog puta osvojio srebro”, kazao je Remzo.

25-godišnji bokser je svega nekoliko dana prije učešća na drugom najstarijem bokserskom turniru u Evropi, po deseti put, od čega peti u nizu u seniorskoj kategoriji, postao državni prvak Crne Gore.

“Samo dva dana prije “Zlatne rukavice” nastupio sam na Prvenstvu države i pobjedom u finalu protiv boksera iz Bara postao šampion Crne Gore po deseti put što je veliki uspjeh jer sam mlad, a karijera iza mene je duga i uspješna”, rekao je Iković.

Remzo Iković, u ovoj sezoni brani boje matičnog kluba “Radnički” iz Berana, zatim Radničkog iz Kragujevca u Super ligi Srbije i Željezničara iz Sarajeva u Regionalnoj ligi.

“Ova godina je bila izvanredna jer sam u njoj ostao neporažen u Super ligi Srbije. Osim toga, imao sam jake mečeve i ostvario dobre rezultate za moj matični klub “Radnički”, a zatim i za “Željezničar” i reprezentaciju Crne Gore. Slobodno mogu reći da je ovo bila uspješna sezona sa vrhunskim rezultatima”, ponosno je kazao Iković.

Naš bokser će večeras nastupiti za “Željezničar” u Regionalnoj ligi, a prenos iz Skoplja, od 19 časova, možete pratiti na Arena fight kanalu.

“Planiram da uzmem kratku pauzu i uživam u praznicima sa porodicom i prijateljima, jer zbog mojih obaveza provodimo manje vremena zajedno. Iskoristiću priliku da praznike i slobodno vrijeme provedem sa njima, a onda nazad u salu i u pohod na nove pobjede”, poručio je Remzo Iković.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply