IJZ: ŠKOLSKI ČAS TRAJE 45 MINUTA, NOŠENJE ZAŠTITNE MASKE NIJE OBAVEZNO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Institut za javno zdravlje (IJZ) preporučio je zdravstvenim i obrazovnim vlastima da školski čas traje 45 minuta, a da nošenje maski nije obavezno ni za đake ni za nastavnike tokom nastave.

Iz IJZ to je saopšteno nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvjete.

“Nakon pažljivog sagledavanja indikatora toka pandemije zarazne bolesti COVID-19, te uporedne analize mjera odgovara na pandemiju u zemljama regiona, Evrope i svijeta, predlaže se da: školski čas traje 45 min; prilikom pohađanja nastave nije obavezno nošenje zaštitne maske, ali nošenje zaštitne maske ostaje snažna preporuka (ne i mjera) za nastavnike i učenike”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da ukoliko nakon početka školske godine dođe do pogoršanja epidemiološke situacije koja bi u većoj mjeri naštetila zdravlju ove izuzetno osjetljive populacije, protivepidemijske mjere bi bile korigovane.

“Svakako da predložene mjere prethodno moraju biti prihvaćene od strane nadležnih tijela Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore odgovornih za reagovanje na javnozdravstvenu prijetnju uzrokovanu pandemijom zarazne bolesti COVID-19”, zaključuje se u saopštenju.

Share.

About Author

Leave A Reply