II Festival ženskog književnog stvaralaštva u Beranama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Beranama će od 19. do 21. novembra biti održan II književni festival “I literatura ima žensko lice” koji se ove godine održava pod sloganom “Ja”.

“Festival je okupio naka od najznačajnijih, ženskih autorki kao sto su Maša Dabić, Adisa Bašić, Jasenka Lalović, Nadija Rebronja, Milica Vučković, Ana Golejshka Džikova, Dragana Tripković i mnoge druge. Festival nije samo književni već je i ženski, te su se organizatori potrudili da publici ponude angažovane tribine” kazala je urednica festivala Rebeka Čilović.

U okviru festivala biće održane tribine “Religija i feminizam”, rodno čitanje filma “Grudi” i mnoge druge aktivnosti.

” Novitet ove godine je marš, koji je planiran za poslwdnji festivals dan. To je ujedno prvi ženski marš na sjeveru, a njegov slogan je ” I sjever je ženski”, a organizujemo ga u cilju povećane vidljivosti žena iz malih manje razvijenih opština, ali i ruralnih područja” dodala je ona.

Promotivne aktivnosti festivala počele su kampanjom, “kojom je poslao jasnu poruku da bez ženske solidarnosti ne može ni autentično ono naše “Ja” dobiti punoću izraza”.

Svi najavljeni programi će biti održani uz poštovanje mjera u borbi protiv pandemije.

Festival je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori, a realizuje ga NVO “Poligon za zensku izuzetnost Sofija”. Prijatelj Festivala je Sekretarijat za kulturu, mlade, sport i saradnju sa NVO Opštine Berane.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply