Ibrahimović izabran za potpredsjednika parlamenta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Skupština Crne Gore izabrala je poslanika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića za trećeg potpredsjednika parlamenta. Za izbor Ibrahimovića glasalo je 76 poslanika, protiv je bilo jedan. Glasanje je bilo tajno.

Ibrahimovića su za tu funkciju predložili poslanici BS, Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović i Albanske liste Genci Nimanbegu i Fatmir Đeka.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da je siguran da će Ibrahimović dobro obavljati funkciju potpredsjednika parlamenta, na zadovoljstvo svih građana Crne Gore.

“Želim da ovo bude prvi korak manjinskih naroda ka ozbiljnijem uzimanju svojih pozicija u crnogorskoj vlasti, ne samo parlamentarnoj nego i izvršnoj”, rekao je Radunović.

On je naveo da se DF zalagao da manjinske stranke budu dio Vlade.

“Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo danas izabrati Ibrahimovića za potpredsjednika Skupštine”, naveo je Radunović.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da je saglasan sa tim da je Ibrahimović pravi reprezent bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

“Ono što je Ibrahimović do sada uradio u političkom i javnom životu govori o tome koliko će doprinijeti unapređenju očuvanja multinacionalnog, multikonfesionalnog, multikulturalnog i građanskog sklada u Crnoj Gori”, rekao je Živković.

On je naveo da vjeruje da će Ibrahimović nastaviti da promoviše prave vrijednosti.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je da predstavnik bratskog i prijateljskog bošnjačkog naroda ima njihovu široku podršku za izbor za potpredsjednika Skupštine.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao je da će parlament, izborom Ibrahimovića, dobiti kvalitetnog potpredsjednika.

On smatra da će Ibrahimović opravdati ukazano povjerenje.

Skupštinskim Poslovnikom je predviđeno da se dva potpredsjednika biraju iz parlamentarne većine i po jedan iz opozicije i manjinskih partija.

Sadašnji potpredsjednici su predstavnici parlamentarne većine Strahinja Bulajić i Branka Bošnjak.

Opozicija još nije predložila potpredsjednika Skupštine.

Share.

About Author

Leave A Reply