HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ TURSKOJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veliki broj građana Berana u kratkom roku odazvalo se apelu za prikupljanje pomoći stanovnicima Turske, koji su prije dva dana pogođeni razornim zemljotresom.

Akciju je pokrenula, naša sugrađanka Anisa Begović, prepoznata po svom humanitarnom angažovanju u svim situacijama koje zahtijevaju solidarnost i dobročinstvo.

” Za samo 24h uspjeli smo da prikupimo veliku količinu neophodnih stvari i potrebština za stanovnike Turske. Naši sugrađani su u skladu sa svojim mogućnostima donijeli pomoć, u vidu ćebadi, jorgana, jastuka i tople garderobe” kazala je ona i dodala da je u akciji prikupljena i značajna novčana pomoć.

Kako je kazala, prikupljena pomoć biće transportovana danas do Novog Pazara, odakle će krenuti veliki kontigent pomoći za Tursku.

Anisa je članica Humanitarne organizacije Hasane ,čije je sjedište u Novom Pazaru, kao i Džamadani odbora u Beranama.

“Već dvanaest godina sarađujem sa ogranizacijom Hasane i učestvujem u humanitarnom radu, nastojim da koliko je moguće pomognem svima kojima je to potrebno. U narednom periodu nastojaćemo da osnujemo predstavništvo ove organizacije u Beranama i tako okupimo sve one ljude koji su voljni da pomognu” objašnjava ona.

Foto: Anisa Begović, privatna galerija

U prethodnih nekoliko godina ova humana žena pokazala je veliko srce, a jedna od najzapaženijih akcija bila je donacija Opštoj Bolnici u Beranama za vrijeme pandemije korona virusa.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply