HU HU PROJEKAT: TRAGOVIMA SOVA I DRUGIH DIVLJIH VRSTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centar za zaštitu i proučavanje ptica, u saradnji sa projektnim partnerima, u okviru Hu Hu projekta – tragovima sova i drugih divljih vrsta, organizuje Stratešku radionicu za razvoj turističkih itinerera, koja će biti održana u Hotelu Berane od 18. do 20. maja.

Cilj radionice je predstavljanje dobrih međunarodnih praksi u oblasti wildelife turizma, kreiranje itinerera za turiste koji posjećuju prekogranično područje Crne Gore i Srbije, te podsticanje prekogranične saradnje lokalnih turističkih ponuđača iz osam opština prekogranične regije (Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje, Tutin, Sjenica i Prijepolje).

Radionicu će voditi ekspertkinja za wildlife turizam Tadeja Colnar Leskovšek, koja će zajedno sa više od 40 učesnika radionice razviti turističke itinerere za višednevni boravak turista u prekograničnom podneblju.

Kao dio projekta, danas će, sa početkom u 18h, u galeriji Polimskog muzeja u Beranama, biti otvorena  izložba fotografija „Wonders of the Hoo trails“, čiju postavku će posjetioci moći da pogledaju sedam dana nakon otvaranja. Izložba obuhvata 50 fotografija divljeg biljnog i životinjskog svijeta prekogranične regije Crne Gore i Srbije.

Inače Hu Hu projekat za cilj ima podsticanje razvoja turizma zasnovanog na prirodnom nasljeđu divljih biljnih i životinjskih vrsta u prekograničnoj oblasti između Srbije i Crne Gore i implementira uz finansijsku podršku EU u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020, i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Osim Centra za zaštitu i proučavanje ptica, projektni partneri su NVO Sjeverna zemlja iz Berana,  Regionalna turistička organizacija Sandžaka iz Novog Pazara, kao i Udruženje građana “Jadovnik” iz Prijepolja.

Share.

About Author

Leave A Reply