ФК „БЕРАНЕ“ ОДАО ПРИЗНАЊЕ ЉУДИМА КОЈИ СУ ПОМАГАЛИ ЊЕГОВ РАД

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Предсједник Фудбалског клуба „Беране“ Небојша Ђикић уручио је признања заслужним појединцима и предузећима, који су у последње вријеме дали допринос у раду и афирмацији овог спортског колектива.

Плакете су постхумно додијељене доктору Вукосаву Вулу Јоксимовићу, дугогодишњем спортском љекару Фудбалског клуба „Беране“ и истакнутом друштвено политичком раднику, као и Милу Вукадиновићу, који је деценијама давао пуни допринос развоју спорта у Беранама.

Плакете су уручене и представницима приватних предузећа „Десетка“ „19 септембар“ и ДОО „Булат“, као знак захвалности за помоћ коју су пружали овом спортском колективу.

Ђукић је приликом уручивања признања нагласио да су до сада бројни појединци и организације, додајући руку подршке, препознавали значај Фудбалског клуба „Беране“ који прославља сто година постојања.

Нагласио је да сви они заслужују дужно признање, јер су, како је навео, на тај начин допринијели да поменута екипа проноси славу Берана далеко и изван граница Црне Горе.

“Ми никад не забољављамо добротворе који су свих ових година на један посебан начин били дио нашег тима и који су се, пружајући нам руку помоћи, истински радовали сваком нашем успјеху. Зато им неизмјено хвала, јер су они показали како се преко фудбала воли свој град”, казао је Ђукић.

Реми Берана и Морнара

На стадиону под Богавским брдом јуче је одиграна утакмица 27. кола Амплитудо друге црногорске фудбалске лиге између Берана и Морнара.

Фаворизовани Морнар је кроз иглене уши успио да извуче бод, док су наши фудбалери прекинули низ од три утакмице без освојеног бода.

Фото: Вук Раичевић

Беранци су евроголом Срђана Бошковића, из слободног ударца, са велике дистанце, у 19. минуту дошли до вођства. У 70. минуту, након оштрог центаршута гостујућег фудбалера, Никола Тмушић је несрећно послао лопту у мрежу свог тима, за 1:1.

Резултати осталих утакмица 27. кола:

  • Бокељ – Јединство (2-0)
  • Грбаљ – Дрезга (1-2)
  • Ком – Ибар (2-1)
  • Арсенал – Игало (0-0)

Арсенал је водећи на табели са 54 бода. Другопласирани Морнар освојио је 53, треће мјесто заузима Игало са 48, док је Беране шесто са 32 бода и утакмицом мање.

Share.

About Author

Leave A Reply