ELEKTRONSKI RECEPTI ZA PODIZANJE LJEKOVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za podizanje ljekova u apoteci građanima od danas nije više potreban štampani recept.

“Fond za zdravstveno osiguranje je realizovao planirani projekat uvođenja elektronskog recepta zbog čega se od danas iz sistema isključuje štampana verzija recepta”, prenose mediji.

Iz Fonda su kazali da ljekari prilikom propisivanja  terapije pacijentima neće izdavati papirne obrasce, osim u situacijama kako je to zakonom predviđeno – za droge ili psihotropne supstance, magistralne ljekove i zavoje.

Elektronski recept biće moguć u svim  Montefarmovim i privatnim apotekama, a ljekovi će se uzimati uz  zdravstvenu knjižicu, što je i do sada bila praksa.

“Naglašavamo da je u cilju prilagođavanja i postepenog prelaska na novi model omogućena  štampa Izvještaja o propisanoj terapiji, koje će ljekari izdavati pacijentima na osnovu ličnog zahtjeva. To u slučajevima propisivanja većeg broja recepata, sa ciljem lakšeg snalaženja pacijenata prilikom realizacije recepata”, piše u saopštenju Fonda.

Navode da zainteresovane privatne apoteke, koje nemaju ugovor sa Fondom, razvijeno posebno informatičko rješenje u obliku namjenskog portala za uvid u elektronske recepte.

Iz Fonda su podsjetili da su za  osiguranike obezbijedili elektronski servis eRecept. “Za svaki recept ponuđene su  informacije za pacijenta, kao što su: period važenja recepta, propisana terapija i dr.

Pristup servisu je isti kao i za eZakazivanje  www.eZdravlje.me”, zaključili su iz Fonda.

Share.

About Author

Leave A Reply