DOŠLJAK: “VLADAJUĆA KOALICIJA U BERANAMA NASTALA TRGOVINOM FUNKCIJAMA I UCJENAMA, OSTAVILA JE KATASTROFALNE POSLJEDICE, JEDINI IZLAZ IZ KRIZE SU IZBORI”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saopštenjem za javnost obratila se Jovana Došljak, članica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore i članica Izvršnog odbora DPS Berane.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Svjedoci smo posljednjih dana brojnih saopštenja političkih partija sada već bivše lokalne parlamentarne većine, kojima dojučerašnji koalicioni partneri međusobnim optužbama žele pobjeći od odgovornosti za učinjeno u prethodnom periodu. Jedan od koalicionih partnera otišao je korak dalje, pa je pozvao „sve nadležne institucije da se situacija što prije riješi“, zaboravljajući da su i oni kao i ostale članice bivše lokalne vlasti u stvari krivci za novonastalu situaciju i duboku krizu u koju su Berane zapale, i njihovi kadrovi sjede u institucijama koje prozivaju.

Iz svih pomenutih saopštenja može se zaključiti da niko od potpisnika ne prihvata odgovornost za svoj dosadašnji (ne)rad, ali svi znaju da su krivi „oni drugi“ koje su opet oni sami birali za partnere u vršenju vlasti, dok sada svi zajedno pozivaju i čekaju da neko „nadležan“ razriješi nastalu situaciju u koju su nas svojom pohlepom i neznanjem uveli.

Sva dosadašnja saopštenja Demokrata, Pokreta „Berane sad“ i Pokreta za promjene samo su potvrdila tvrdnje Demokratske partije socijalista da će koalicija, nastala trgovinom funkcijama i ucjenama, biti veoma kratkog daha, i da će za sobom ostaviti katastrofalne posljedice za građane Berana.

Sa druge strane, partije okupljene oko nekadašnjeg predsjednika Todorovića, samozadovoljno ćute, produbljuju krizu i likuju nad sudbinom nesuđenog predsjednika Ćulafića, zaboravljajući pritom da su za izgubljenu deceniju u razvoju grada i trideset miliona duga, oni i te kako odgovorni.

Iako ne mogu da se dogovore ni oko čega, pomenute političke aktere bivše lokalne većine ipak veže jedna jedina zajednička stvar – paničan strah od vanrednih lokalnih izbora i sučeljavanja sa voljom građanki i građana Berana.

Poštovane građanke i građani Berana, nemamo vremena za gubljenje, vanredni lokalni izbori su jedini izlaz iz nastale situacije i jedini način da se dođe do ozbiljne i odgovorne lokalne vlasti čiji će stožer biti Demokratska partija socijalista”, stoji na kraju saopštenja koje potpisuje Jovana Došljak, članica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore i članica Izvršnog odbora DPS Berane  

Share.

About Author

Leave A Reply