DIREKTOR UPRAVE ZA SPORT I MLADE U RADNOJ POSJETI OPŠTINI BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Berane. On je sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem razgovarao o projektima koji će se do kraja godine realizovati u našem gradu.

Predsjednik Bogavac izrazio je zadovoljstvo povodom posjete koja je imala za cilj dogovor oko dva projekta koji će biti realizovani u narednom periodu.

“Radi se o projektima koji će dodatno unaprijediti stanje sporta u našem gradu a u velikoj mjeri zahvaljujući Upravi za  sport i mlade, koja je opredijelila novčana sredstva za njihovu realizaciju”, navedeno je iz beranske lokalne uprave.

Prema riječima direktora Uprave Laloševića, radi se o projektima: izgradnja sportskog terena u okviru školskog dvorišta OŠ “Vuk Karadžić”, čija vrijednost iznosi oko 30.000 eura i opremanje teretane u okviru Sportskog centra, za koje su izdvojena sredstva od oko 10.000 eura. 

Kako je kazao, plan Uprave je realizacija po dva infrastrukturna projekta u svakoj crnogorskoj opštini, kako bi se na ravnopravan način i prema prioritetima unaprijedilo stanje crnogorskog sporta.   

Direktorica OŠ “Vuk Karadžić” Milka Boričić, uputila je riječi zahvalnosti predstavnicima Uprave i lokalne samouprave, što su prepoznali potrebu školske ustanove na čijem je čelu, a to je izgradnja sportskog terena.

Istakla je da će ovaj projekat doprinijeti sportu, kao jednom od važnih činilaca razvoja djece u školskom uzrastu.

Predsjednik Bogavac, sa saradnicima, predložio je i prioritetne projekte koje će lokalna samouprava kandidovati za 2021. godinu, a odnose se na rekonstrukciju Stadiona malih sportova, izvođenje instalacionih radova na zapadnoj tribini Gradskog stadiona i idejno rješenje za nekadašnju Halu sportova pod Jasikovcem.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim aktivnostima Uprave za mlade i sport, koje će se u saradnji sa lokalnim samoupravama sprovoditi u narednom periodu. Jedna od njih se odnosi na unapređenje i jačanje omladinske politike.

Predstavnici Opštine i Uprave nakon sastanka obišli su OŠ “Vuk Karadžić”, Sportski centar i Gradski stadion.

Share.

About Author

Leave A Reply