Dan svjetskih rekorda u Beranama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Beranama se u subotu održava Dan svjetskih rekorda, a naš sugrađanin Žarko Janković pokušaće po četvrti put da se upiše u Ginisovu knigu obaranjem rekorda u discipčini tamishivari ( lomljenje ploča).

Janković je prvi i jedini sportista iz Crne Gore čije se ime našlo u čuvenoj knjizi, a nada se da će se uskoro još neko usuditi da krene njegovim stopama.

“Trenutni rekord je 28 polomljenih ploča za jedan minut, mi smo odlučili da tog dana stavimo 50. Ono što sada mogu da otkrijem je da smo na nekom broju od 48 ali to ne mora ništa da znači tog dana može da se slomi jedna ili nijedna”, kazao je Janković.

Na treninzima je rekord već oboren ali se čeka ishod samog takmičenja kako bi se ime Beranca ponovo našlo u čuvenoj knjizi.

Ova manifestacija biće održana u Sportskom centru Berane sa početkom od 10 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

“Na ovom dogadjaju svetske rekorde pokušaće da obore Davor Čajić iz Srbije koji pokušava oboriti rekord koji drži Kinez, dok drugi pokušaj rekorda će biti Žarko Janković iz Crne Gore koji pokušava oboriti rekord Amerikanca” saopštili su organizatori.

Prema najavama učešće na ovom događaj uzeće karate “Kempo klub” iz Berana, “Wu shu klub Berane”, džudo klub ,,Berane”, doko tim ,,Budva,, karate klub ,,Visitor,,Plav i Vladimir Stojiljković iz Srbije.

Pokrovitelj manifestacije su Opština Berane- Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO i Sportski centar Berane.

Sponzori manifestacije su “Akustik und Trockenbau” iz Minhena, Opština Kotor, Diskont pića “Dobrašinović”, “Pejić tours” Novi Pazar, Turistička organizacija Berane, D.O.O Vodovod Berane i D.O.O. Komunalno Berane.

Organizator događaja je NVO Svetska Organizacija Sigurnosti.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply