ĐACI U KLUPAMA OD 4. SEPTEMBRA, OBEZBIJEĐENI UDŽBENICI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Početak školske godine neće biti odgođen, tako da će đaci sjesti u klupe 4. septembra, kao što je predviđeno školskim kalendarom, potvrdio je za Jutarnji program TVCG ministar prosvjete Miomir Vojinović. Kazao je da će i ove godine biti obezbjeđeni besplatni udžbenici.

Vojinović je kazao da je školski kalendar već usvojen onakav kakav je predložen od Ministarstva prosvjete.

“U ovom trenutku je teško govoriti kakve će prilike biti u septembru sa jedne strane, ali i u januaru sa druge strane, da li će eventualni produžetak raspusta doprinijeti turističkoj sezoni, tako da kalendar je u ovom trenutku usvojen, nastava počinje 4. septembra kao i prethodnih godina”, istakao je Vojinović. 

Ministar je kazao da su obezbijeđeni udžbenici za učenike od prvog do devetog razreda.

“Distribucija udžbenika počinje 7. avgusta a završava se 20. avgusta i u tom pravcu želim da istaknem da je Ministarstvo prosvjete izdvojilo sredstva od 4.700.000 eura, tako da nikakvih neće biti problema”, kazao je Vojinović. 

Udžbenici će, poručuje, biti gotovi do 20. avgusta, tako da će sve biti spremno za početak nove školske godine.

Komentarišući mjere koje se preduzimaju radi suzbijanja vršnjačkog nasilja Vojinović je kazao da je urađeno dosta, te da će od 1. septembra povećati broj psihologa i pedagoga u školama.

On je kazao da je trenutno u školama 147 pedagoga i 66 psihologa na teritoriji naše države, a taj broj će se povećati za skoro 30 odsto, za 60 pedagoga i psihologa.

Vojinović je podsjetio da je od 4. maja funkcionalna besplatna linija za prijavu nasilja.

“Od početka funkcionisanja besplatne linije za prijavu nasilja stiglo je 18 prijava nasilja, sve su prijave procesurane istog trenutka”, istakao je on. 

Share.

About Author

Leave A Reply